Чистење Соларни Панели

Соларните панели често се поставуваат на покриви или други надземни површини. Ова го отежнува пристапот. Покрај тоа, соларните панели се релативно кревки. Зачекорувањето или потпирањето на плоча може да предизвика кршење на надворешното стакло. Затоа користиме специјализирани алатки за чистење, како што се телескопски столбови што се прошируваат, кои ни даваат подобар пристап до панелите од земја. Нашите стручни членови на екипажот за чистење се исто така обучени да одат безбедно по покриви. Кога станува збор за чистење на панели, Солар клин ги става на прво место безбедноста на системот, покривот и на работниците. Дозволете ни да се справиме со логистиката за да можете да уживате во целосната моќ на соларната енергија